0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #8 Drik vandet fra hanen – det meste af tiden

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #8 Drik vandet fra hanen – det meste af tiden

Dagens tip er lidt i familie med sidste uges tema om mad. Nu handler det blot om det, som vi drikker. Det oplagte råd går på, at hvis det overhovedet er muligt, så drik vandet fra hanen fremfor fra (skod-)plastikflasker. Gør det hjemme, på tur ved at medbringe drikkedunke og bed om postevand fremfor flaskevand alle de steder, hvor du måtte blive budt det modsatte. Lad os starte en bevægelse mod at vi drikker det dejlige vand, som kommer direkte ud af vores vandhaner her i Danmark, nu og i fremtiden, hvis vi passer på det.

Next level er at udskifte de fleste drikkevarer i hverdagen med netop vand. Vi har ikke brug for juice, saftevand, sodavand, der er produceret, hældt på plastisk, fragtet til butikker, hvor vi så køber dem og fragter dem hjem. Når vi blot kan tappe rent, dejligt vand fra hanen. Uden brug af ekstra ressourcer. Gør alle drikkevarer udover vand til et sjældent, festligt indslag, så føles det også som en ekstra luksus.

Iøvrigt så kan du tilføje lidt jordbær, agurk eller mynte til vandet, hvis du vil tilføje lidt ekstra smag eller lidt kulør. Og opbevare en flaske med vand i køleskabet, som du altid har koldt vand, og ikke skal lade hanen løbe for længe før vandet er skiftet fra varmt til koldt. Alle små tricks gælder 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkom sidste uge ?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.