0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #7 At sanke mad

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #7 At sanke mad

Det sidste råd er virkelig til den hippie-agtige side, så spring over, hvis det ikke lige er noget for dig. Men jeg er personligt helt vild med at sanke mad i naturen. Der er noget magisk over at gå ud i det grønne og finde lækker, helt frisk (og gratis) mad. Det kræver også lidt mod, hvis du ikke er vant til det, men start med en let genkendelig ting som brombær og arbejd dig videre til vilde æbler, nødder, svampe og urter.

Det bliver næppe mere CO2-neutralt og klimavenligt end at gå en tur i lokalområdet og spis af den overflod, som naturen skaber helt af sig selv. Reglen er, at du må sanke = samle mad på offentlige område, men at du skal tage en begrænset mængde og sørge for, at der er nok tilbage til andre også. Det giver vel god mening, og går fint i tråd med reglen om ikke at være et røvhul 🙂

At sanke vil ikke spare dig tid. Men du kan overveje, hvad du gerne vil bruge din tid på. Jeg vil altid vælge en gåtur ud og samle brombær med mindre drenge, over en time mere på sofaen. Hvis du har det modsat, så gælder det om at følge den prioritering, og så give den gas på et af de andre råd i stedet for.

I næste uge skal vi snakke om vand. See you on the flip side 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkommer denne uge ?


-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.