0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #5 Udskyd indkøbsturen med reste-tapas

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #5 Udskyd indkøbsturen med reste-tapas

En god måde at skubbe indkøbsturen en dags tid – og derved spare tid og penge – er at lave en omgang reste-tapas til frokost eller aftensmad. Du kender garanteret de måltider, hvor der er rester tilovers, men ikke nok til at gælde for en aftenmad mere. Reste-tapas er ganske simpelt, at du samler disse forskellige rester, og måske koger lidt pasta, rister lidt brød eller skærer lidt groft grønt til at fylde ekstra op med.

Brug madmodet fra igår til at acceptere, at de enkelte retter måske ikke passer perfekt sammen, eller vinder priser for at nå gastronomiske nye højder. Men alle bliver mætter, også denne dag, og du har vundet en dag mere, hvor du slipper for en tur i butikken. Det er luksus hele vejen rundt. Og det gode er, at hver person i familien kan vælge netop de rester, som de bedst kan lide. Rester, som ganske nemt kunne være endt i skraldespanden, så det er rent win-win-win 🙂

Det er ikke alle rester, der er frysevenlige, så væn dig til at løbende at tjekke om du har samlet rester nok til en omgang reste-tapas. Nogen gør det til en del af madplanen at lave en “opsamlingsdag” i løbet af ugen. Andre smider en ad hoc reste-dag ind, når det passer. Måske passer det bedre til jeres familie at bruge eventuelle rester til madpakken dagen efter, så de aldrig strander i køleskabet. Så vil reste-tapas-rådet ikke være for jer, men I kan glæde jer over at resterne stadig bliver spist 🙂

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkommer denne uge ?


-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.