1 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #2 Lav madplan ud fra maden i køkkenet

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Det gode (klimavenlige) liv er min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Der er så meget snak om klimakatastrofen, og ganske få bud på klimaløsninger, der kan udføres i en ganske almindelig danskers hverdag. Her er mine bud:

Det gode (klimavenlige) liv #2 Lav madplan ud fra maden i køkkenet

Du kender garanteret rådet om at lave madplaner, som en måde at spare tid og penge i hverdagen. Men hvis du vænner dig til at lægge madplan baseret på det mad, som du allerede har liggende og som potentielt kan blive til madspild, hvis det ikke bliver spist snart. Rent praktisk, så skal du gå igennem skuffer, skabe og køleskabet, få overblik over eventuelle rester, småtriste grøntsager og brød, som nærmer sig en udløbsdato. Og lad disse madvarer indgå i de næste par dages madplan.

For nogen kommer det helt naturligt, og for andre kræver det tilvænning at lave madplan fra indholdet i ens eget køkken og ikke følge en app eller ugeblades fastlagte madplan. For mig giver det en form for tryghed at vide, at jeg ikke starter helt “forfra”, når de næste dages madplan skal lægges, men bygger videre på det fundament, som køkkenet allerede indeholder.

Selve rådet med at følge en madplan gør det nemmere at købe ind til flere dage ad gangen, og derved slippe for mange ture til butikken. På den måde er du mindre udsat for impulskøb af lækre sager, som ikke stod på sedlen. Det sparer både penge, og energien, som du ellers skal bruge på at stoppe dig selv fra at spise chokoladen i skabet, når børnene sover 🙂

De sidste par uger har jeg købt en pose frugt og grønt fra TooGoodToGo, og lagt madplan baseret på indholdet. Det skaber et ekstra benspænd, når jeg ikke selv bestemmer det grønne indslag i madplanen. Det har været sjovt at prøve, men jeg ved ikke om jeg holder fast i det, når den rigtige pendler-hverdag starter igen.

Laver du madplaner?

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkommer denne uge ?


-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Helle
    22. juli 2020 at 9:29

    Enig. Jeg synes, det er dumt, at lægge faste madplaner. Jeg laver mad udfra butikkernes stop madspilds varer, og hvad jeg har i skabene. Har ikke prøvet at lave planer, så jeg har nok vænnet mig til, stort set at vide, hvad jeg har i skabene. Kan ikke bruge tgtg, fordi vi spiser kun økologisk ?

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.