0 In Det gode (klimavenlige) liv

Det gode (klimavenlige) liv #1 Dyrk din egen mad

Disclaimer: De følgende indlæg vil være min personlige holdning til, hvad det gode liv indeholder – det kan se helt anderledes ud for dig, så giv gerne dine input i kommentarfeltet, hvis du har lyst.

Jeg har en god og en dårlig nyhed. Den gode er, at idag udkommer første del af min sommer mini-serie, hvor jeg vil give mit bud på, hvor du kan spare tid, penge og CO2, og samtidig leve det gode (klimavenlige) liv. Den dårlige er, at jeg som altid har svært ved at fatte mig i korthed, så de lovede 7 indlæg bliver nok nærmere til 28. Ups. Here we go:

Det gode (klimavenlige) liv #1 Dyrk din egen mad

En virkelig nem og sjov måde at få billigere, sundere mad og spare CO2 på transport, plastisk-emballage og drivhus-opvarmning, er at dyrke sin egen mad. Enten i baghaven eller i vindueskarmen. Det er vigtigt, at du først overvejer, hvilken type mad du allerede spiser eller forventer at kunne indarbejde i din madplan, ellers ender du bare med at spilde både mad og tid, og så har vi ikke vundet noget.

Hvis du kun har lidt plads, så prioriter at få plads til den dyre mad såsom salat, jordbær, krydderurter og bærbuske i haven, og køb dine kartofler i det lokale supermarked. Du kan også plante lidt ærter til glæde for børnene, men det er ikke der, hvor pengene er sparet. Jeg foretrækker at holde min have-prioriteringer i the sweet spot, hvor jeg både sparer CO2 og penge. Vi har en del jordbærplanter, vild rucola, hvidløg, squash og tomater. Og jeg gør en stor indsats for, at vi får spist alt maden fra haven. Men vi måtte give op på rucola i år – der kom SÅ meget.

Den nemme måde at komme igang på, vil være at købe krydderturter fra supermarkedet og give dem en større potte og mere jord, så vil de ofte vokse, så du har friske krydderurter længere end ellers. Du kan se her, hvordan man kan få glæde af basilikum længe.

De sidste mange uger har vi kunne hente en håndfuld jordbær ind til morgenmaden hver dag. Det er en lille ting, men det er så meget det gode liv for mig at vise mine drenge, at man kan hente friske bær direkte ind fra haven, at naturen ikke er farlig, men fyldt med lækkerier 🙂

Dyrker du (en del af) din egen mad?

Du finder næsten 200 sparetips og tricks i Den lille guide til opsparing, som udkommer denne uge 🙂


-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.