Den store fælles efterårsoprydning

Den store fælles efterårsoprydning – uge 5

Indlægget indeholder affiliate links. Det betyder, at jeg får en procentdel af salget, hvis du kan bruge anbefalingen og følger linket.

Nåh, det tog lidt længere tid en forventet, ikke at få ryddet op, men at få skrevet indlægget 🙂 Jeg er i den priviligerede situation, at mit eget klædeskab kun indeholder yndlingsting, der ikke skal videre, og da jeg løbende rydder ud i drengenes tøj efterhånden som årstid og størrelse skifter, så var dette en nem opgave. Til gengæld så brugte jeg lige anledningen til at kigge alt arvetøjet igennem, og der var faktisk en del, der kunne sendes videre.

Jeg modtager løbende arvetøj fra veninder og familie, og køber også gerne genbrugstøj forud, og derfor kan tøjet godt ende med at hobe sig op. Jeg prøver at gøre mig umage for at kun at beholde det tøj, som jeg regner med at få brugt, men det lykkes naturligvis ikke altid. Da jeg kiggede tøjet igennem fandt jeg blandt andet 15 (!) par jeans i størrelse 140, så jeg beholdt dem, der havde størst chance for at blive brugt og sendte resten videre.

Kærestens klædeskab mangler stadig at få en omgang, men jeg lever efter “you do you”-principper, så jeg giver ham plads og fred, og på et tidspunkt bliver han klar til at rydde ud i tøjet. Intet godt kommer ud af at presse mine egne ideer ned over hovedet på ham (eller nogen andre 🙂

Næste uges kategori er en udfordring for nogen, og meget nem for andre:

Uge 5 – Bøger

Det kan nærmest være helligbrøde at foreslå nogen at skille sig af med bøger, men jeg vil vove den påstand, at du sagtens kan være en læsehest uden at eje alle bøger i verden. Jeg bruger det lokale bibliotek som mit fjernlager og tillader kun de allerbedste bøger, som jeg bare må eje, lov til at flytte ind i hjemmebiblioteket.

Jeg har samme holdning når det gælder salget af min egen bog. Hvis bogen har lært dig alt hvad den kan, så send den endelig videre ud i verden, så den være til gavn for andre. Eller lån den på biblioteket, hvilket bliver muligt fra foråret – det gør ikke mig rig – men det råd passer så fint med min egen overbevisning 🙂 Og det er nu også rart.

3, 2, 1, sæt igang 🙂

Hav en god søndag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

4 kommentarer

 • Anette

  I dag – to år efter jeg startede min egen op- og udrydning – er min mand gået i gang. 14 par bukser ryger bl.a. videre…

  • Jane

   Sådan, og meget godt eksempel på, at det er bedst at overbevise med sine handlinger og resultater fremfor at prædike 🙂

 • Katrine

  Åh, klædeskabet (både mit og børnenes) trænger i den grad til en oprydning!? Vi har nemlig også arvet en del tøj, hvilket er skønt, men det hober sig jo op. Men lige et opklarende spørgsmål ifht arvetøjet: hvordan vurderer du, hvilke ting der har størst chance for at blive brugt, som du skriver? Jeg synes nemlig det kan være svært at afgøre. For nogen gange er de ting, jeg tror der bliver brugt mest, dem der aldrig kommer på og omvendt…

  • Jane

   Det handler dels om smag – både min egen og drengenes – og så handler det om kropsform. Mine to drenge er ret forskellige i statur, så det er ikke alt tøjet fra storebror, som det giver mening at gemme til lillebror. Der er ingen formel for hvordan jeg vælger ud – det er nok lidt mere mavefornemmelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.