5 In Anbefalinger

Anbefaling: Sustain Yearly

De søde og dygtige mennesker fra Sustain Daily har endnu engang skabt et lækkert og inspirerende magasin for alle dem, som gerne vil have inspiration til et bæredygtigt liv, på den lækre måde. Ved at skabe et fysisk magasin, bliver det muligt at nyde inspirationen analogt, få følelsen af et fysisk produkt, og få en variation fra alle de digitale input, som de fleste af os får i vores hverdag.

Jeg har givet ordet til en af stifterne af Sustain Daily, nemlig Johanne, som skriver:

“Livsstilsmagasinet Sustain Yearly blev første gang skabt på baggrund af to frustrationer, som vi følte. Den første er, at godt content dør på nettet. Vi bruger timevis på at skrive en god guide, et tankevækkende essay eller en lækker opskrift. Men efter et par runder på facebook forsvinder det. Den anden frustration er, at vi ikke kunne finde gode magasiner som repræsenterede en anden livsstil; en mere langsom, eftertænksom og nøjsom livsstil. Hvor det gode liv findes i detaljen, i omtanken og langt væk fra skiftende trends. Jeg er stor fan af magasiner, og synes de kan noget særligt som medie. Blandingen af store billeder og fængende ord, giver mig en mulighed for en halv til en hel times fordybelse blandet med visuel inspiration.

Derfor har vi skabet Sustain Yearly – simpelthen fordi det ikke fandtes allerede – og vi ved at mange har brug for det. At elske magasiner skal ikke være et tabu eller guilty pleasure for os som prøver at leve mere bevidst. Lige nu prøver vi at få støtte til at trykke anden udgave gennem en crowdfunding kampagne på Kickstarter. Her kan du købe et magasin i forsalg og få det leveret til April. Det kan virke som lang tid at vente, men intet i magasinet har en udløbsdato. Der er guides til alle årstider, og masser af gode vaner til alle årets dage.”

Som dedikeret minimalist, er jeg generelt ikke fan af at købe magasiner og bøger, men derimod låner jeg begge dele på biblioteket, og køber kun de bøger, som inspirerer mig dybt, og har bevist at de “fortjener” en plads i min bogreol. Men jeg har magasinet fra sidste år, og kan helhjertet anbefale at købe både det gamle og det nye. Med magasinet får man mange timers inspiration, tankevækkende læsning, opskrifter og DIY. Men allervigtigst, så viser magasinet og Sustain Daily en vej til en mere bæredygtig livvstil uden sure miner, forbud og løftede pegefingre, og det tror jeg virkelig er en vigtig brik i at gøre det mere miljøvenlige liv tiltalende fra andre end frelste hippier som mig selv 🙂

Har du prøvet at støtte en kampagne på kickstarter før? Jeg er ret vild med, at man kan sikre sig, at der rent faktisk er efterspørgsel efter en vare, før man producerer den. Det er også bæredygtigt i sig selv 🙂

God lørdag derude.

PS. Bladet fra sidste år kan købes her.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Stina
  3. februar 2018 at 20:17

  Hvor finder man magasinet fra sidste år? Jeg synes jeg har kigget/klikket rundt uden at kunne finde andet end det nye kommende magasin.

 • Reply
  Linda
  4. februar 2018 at 20:48

  Hej Jane.

  Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om dine overvejelser omkring det, du skriver med primært at låne på biblioteket; hvad gør du dig af tanker om, at hvis nogle mennesker skal gøre det at skrive til en levevej, så forudsætter det, at nogen køber det, de skriver? Jeg tænker, at en bivirkning ved den minimalistiske tankegang i yderste konsekvens kan udsulte litteraturen, fordi vi får Metro Express-konceptet, bare med bøger?

  • Reply
   Jane
   4. februar 2018 at 21:19

   Hej Linda. Mange tak for din kommentar! Jeg bruger biblioteket som en form for tryk-prøve på de bøger, som jeg er interesserede i at læse. Og jeg køber dem, som jeg synes “fortjener” en plads på min bogreol, og det gælder virkelig kun ganske få. Diskussionen er lidt det tilbagevendende tema, som jeg nogengange møder som dedikeret genbrugsshopper – nemlig, at jeg ikke “gør mit” for at holde hjulene igang. Og det er garanteret korrekt, men jeg nægter at fylde mit hus med bøger (eller tøj) for at holde en økonomi igang, eller nogle mennesker i job. Jeg tænker dels at nogen andre, som ikke har samme minimalistiske tankegang køber bøger, dels at forfatteren også får lidt penge ud af de penge, som jeg låner, og at de fleste forfattere nok også er nødt til at ernære sig som foredragsholdere eller lignende ved siden af deres skrivejob. Men jeg har ingen gyldne løsninger, og hører gerne din holdning 🙂 KH Jane

 • Reply
  Linda
  5. februar 2018 at 10:15

  Hej igen.

  Det blev så langt, at jeg har konverteret det til et blogindlæg:)

  Kh

  Linda

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.