10 In DIY

#dengodehistorie – Dilling Underwear

Sponsoreret indlæg – jeg har modtaget (efter selv at have taget kontakt til firmaet) tøj til test til brug for denne artikel – jeg har dog aldrig aldrig lovet andet end at være ærlig 🙂

Som jeg skrev om her og her, efter min laaaange følgeton om klimasorg, så prøver jeg nu at fokusere min energi på at finde de gode historier. Jeg vil prøve at rette mit fokus væk fra de store miljømæssige problemer, som vi står overfor, og i stedet for fokusere på de personer og virksomheder, som prøver at være en del af løsningen fremfor en del af problemet.

Siden jeg startede bloggen i 2014, har jeg taget stor afstand fra at nævne særlige mærker eller produkter, netop fordi min ønske er at sætte fokus på at leve med det, som man allerede har, og ikke skabe “nye” behov. Men jeg lever jo også i den virkelige verden, og det betyder, at jeg ikke selv karter uld, spinder garn eller væver stof til mit eget tøj, og jeg køber ikke undertøj og strømper som genbrug, så et vist “nyt”-forbrug har jeg jo. Og jeg vil gerne bruge min taletid, her i mit eget lille hjørne af internettet, til at fremhæve de virksomheder, som betingelsesløst arbejder for, at vi kan leve et almindeligt liv og stadig have miljømæssige fodspor som vi kan stå inde for.

Og den første af disse virksomheder som jeg vil fremhæve og anbefale, er Dilling Underwear, som er et gammelt dansk firma, som sælger undertøj, undertrøjer, leggins og strømper – i både uld og bomuld. Det helt særlige ved Dilling er, at de har valgt at holde alle produktionsledene så tæt på deres egen kontrol som muligt, så de ved hvordan dyrene, der skaber materialerne har det, hvilke arbejdsvilkår, som arbejderne der væver stoffet har og hvilke kemikalier, der bruges til farvningen af stoffet.

Dilling har som virksomhed haft stor fokus på at være åbne om deres produktionsmetoder og store fokus på at gøre det “bedre” for miljøet, du kan læse mere her. Samtidig har Dilling et ønske om konstant at blive bedre, så da de blev mødt af ønsket fra zero-waste-folket om at droppe unødvendig emballage, så gik de straks igang med at undersøge hvordan det kunne lade sig gøre, og processen er sat igang.

Jeg er selv i en proces med at få de sidste af mine meget få “nykøb” til at være i den bæredygtige kategori, for jeg tror på, at vi stemmer med vores penge, og viser hvad vi gerne vil have mere af, når vi køber noget nyt. Da jeg selv køber ret begrænset af nye ting, så er det særligt vigtigt, at de få ting jeg køber viser hvad jeg står for.

Jeg har selv taget kontakt til Dilling og bedt dem om at sende en pakke med deres bomuldsundertøj så jeg kunne teste kvaliteten, for jeg ville ikke anbefale noget, som ikke holdt sig pænt i brug. Alle fine ord om bæredygtighed blegner, hvis ikke produktet kan holde til noget. Og konklusionen nu, 3 måneder senere er, at det holder både farve og form helt perfekt. Og det til trods for, at tøjet er i konstant rotation, da jeg jo, som inkarneret minimalist, ikke har det store udvalg i skufferne.

Så konklusionen er, at jeg varmt kan anbefale at købe dit basistøj fra Dilling, når du skal have fyldt basis-lageret op igen. Jeg er dybt begejstret både for firmaet og deres produkter 🙂 Men vent netop til du har slidt det gamle op, før du køber nyt, det mest miljøvenlige er nu engang at bruge det, som du allerede har.

Har du nogle yndlings bæredygtige mærker, som du gerne vil have frem i spotlyset her på bloggen?

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Katrine
  28. oktober 2017 at 20:09

  Jeg elsker Dilling! Som i ELSKER. Deres bomuldsundertøj har jeg godt nok ikke prøvet, for jeg er virkelig forelsket i uld, men uuuh det uld altså. Det er så lækkert og holder vask efter vask. Jeg har trusser, toppe, t-shirts, langærmede og leggins. Alt undtagen leggins er et hit. Og det er kun fordi mine lidt for polstrede lår for hurtigt slider huller i dem. Den kommende baby skal i Dilling. Gerne brugt, sådanne små størrelser slider jo ikke tingene op. Selv bliver de brugt til der kommer huller. Og selv med huller tænker jeg at de kan redesignes, det er min nyeste plan. Hurra for Dilling. Følger med og ser om der kommer andre forslag til mærker op.

  • Reply
   Jane
   31. oktober 2017 at 19:41

   Jeg har slet ikke prøvet deres uldtøj – det må prøves når det bliver tid til skiferie 🙂 Og fantastisk ide at købe brugt til baby, de vokser så hurtigt ud af det hele at genbrug på så mange måder er vejen frem der 🙂

 • Reply
  Liselotte
  29. oktober 2017 at 0:29

  Det er den første bloganbefaling, som jeg nogensinde reelt har kunne bruge til noget. Særligt fordi “mit” undertøjsmærke lige har skruet prisen for underbukser op til 189 kr. pr. par og nu er jeg så stået heeelt af.

  Tak!

  • Reply
   Jane
   31. oktober 2017 at 19:44

   Tak, det var da en skøn kommentar 🙂 God aften 🙂

   • Reply
    Liselotte
    6. november 2017 at 15:15

    Argh, hvordan de fik den valgte model til at se sådan ud på billedet forstår jeg ikke …
    Det er desværre en ommer.

    • Reply
     Jane
     7. november 2017 at 8:56

     Træls – de er heldigvis hurtige til at returnere – jeg måtte også sende nogle underbukser tibage, de sad alt for højt… det kan jeg slet ikke arbejde med 🙂

 • Reply
  Rosalina
  29. oktober 2017 at 18:13

  Er børnetøjet alm i størrelse? Jeg har selv brugt dillings underbukser længe og det er nærmest ikke til at slide op selvom det jo naturligt vaskes meget tit. Det glæder mig at læse de også er miljøbevidste. Det vidste jeg ikke.

  • Reply
   Jane
   31. oktober 2017 at 19:45

   Ja, jeg modtog lidt undertøj til drengene, og det er alders-svarende. Det er netop min pointe med dette indlæg – at sætte fokus på det gode valg – som faktisk kan tages uden at gå på kompromis med noget andet. Og hvis det er allerede er dit yndlingsmærke, så er det da luksus 🙂

 • Reply
  Malin
  3. november 2017 at 18:19

  Tusind tak for tippet! Jeg står lige og mangler et par nye undertrøjer og jeg vil helt sikkert prøve dem fra Dilling! Jeg er helt nybegynder indenfor alt hvad der hedder økologisk og bæredygtig tøj, men vil meget gerne lære mere. Jeg oplever at de bæredygtige tøjmærker ofte er meget dyre, så det var rart at finde en butik, hvor man virkelig føler at man får noget for pengene! 🙂

  • Reply
   Jane
   3. november 2017 at 19:02

   Selv tak 🙂 Jeg manglede virkelig også undertrøjer, men ville ikke købe dem fra h&m, så ledte virkelig længe efter et godt alternativt. Iøvrigt får man rabat på hjemmesiden, hvis man køber flere af een slags – hvilket jo tit er relevant ved basistøj – så det er gør det også lidt billigere 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.