Et bæredygtigt liv

Mere om de der dårlige vaner

Jeg læste et sted, at størstedelen af dit liv blot er en gentagelse af de samme daglige vaner, igen og igen. Hvilket burde betyde, at hvis du har gode vaner, så får du et godt liv, ikke sandt? Så hvorfor er det så svært at skabe og beholde de gode vaner? Jeg holder stadig fast i min nye morgenvane, hvilket blot har givet mig lyst til at kaste mig over min næste (ja, der er rigelig at tage af) dårlige vane.

Helt oplagt, og pænt ulækkert, er min vane med at bide negle. Hvis jeg kunne trylle, så ville jeg få den til at gå væk med det samme. Det er en vane, som er pinlig, umulig at skjule og som får mig til at se markant mere usikker ud, end jeg egentlig er. Jeg har svært ved at forklare, hvor vanen kom fra, men den sidder godt fast i min hjerne.

På en tæt andenplads er mit sukkerforbrug. Jeg har skrevet meget om mit forhold til sukker, og mine lange perioder på fuldt sukkerstop, efterfulgt af et overforbrug. Mon ikke der er nogle klassiske misbrugstendenser i det forløb 🙂 Og jeg ved, at det ville være SÅ godt for mig helt at lade være med at spise sukker.

På en samlet tredje, fjerde og femte plads, kommer min tendens til overspringshandlinger, som jeg har skrevet om igen og igen, men ikke er i nærheden af at komme til livs. Ligesom kampen mod snoozeknappen, så giver det at “overspringshandle” en følelse af, konstant at bryde aftaler med sig selv, og det er virkelig ikke en rar følelse at have i maven.

Så der er masser af dårlige vaner at gå i kast med, men jeg har en ide om, at det er bedst at ændre een vane ad gangen, så neglebideriet (adr … ja, jeg ved det godt) står først for skud.

Denne gang vil jeg også have fokus på mine fysiske omgivelser, og sørge for at holde mine hænder beskæftiget, så jeg ikke falder i. Her er en god undskyldning for at strikke noget mere – også gerne på arbejde 🙂

Jeg vil også prøve at huske på mit “hvorfor”, hvilket ganske simpelt er, at det er en ulækker og “umoden” vane, som jeg vil af med nu. Basta.

Til gengæld er timingen helt skæv, da jeg har travlt både hjemme og på arbejde, hvilket fremelsker alle mine dårlige vaner på een gang. Men på den anden side, hvornår er timingen perfekt – jeg tror aldrig – så nu skal det bare være.

Så 3 2 1 – sæt igang 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

 

 

6 kommentarer

 • Katrine

  Jeg bed også negle førhen – det er virkelig en træls vane. For mig hjalp det altså at have neglelak på. På en eller anden måde er det mindre tillokkende at bide i neglene, når de ser pæne ud 😉
  Men ja, jeg er helt med dig på de dårlige vaner. Øv, der er mange. Mit sukkerforbrug er også helt skeløjet. Det er vist første bastion. Og så drikker jeg AAALT for meget cola af den giftige aspartam-fyldte slags. Virkelig dårlig vane. Den må komme lige efter. Jeg ville virkelig også gerne være bedre til at lægge mobilen fra mig, især mens børnene er vågne. Og inden sengetid. Det har du vist skrevet noget klogt om en gang, hvis jeg husker ret.

  Tak for dit ærlige indlæg – det motiverer <3

  • Jane

   Selv tak, og tak for også at dele dine egne mere tvivlsomme vaner – det er også rart at vide, at jeg ikke er alene 🙂 Og netop tippet med neglelak har jeg taget til mig. Jeg drikker ikke rigtigt sodavand, men jeg spiser alt for meget sukker i form af is, slik og kage, og tit noget som jeg egentlig ikke særligt godt kan lidt – det må være den næste bastion jeg angriber 🙂 God aften.

 • Malin

  Lige den med negle har jeg ikke haft i mange år, og som Katrine også skriver, hjalp det at lakkere neglene. Den neglelak der smager bittert, kender du sikkert allerede, ellers kan man få den på apoteket. Jeg arbejder selv på dårlige vaner lige nu og den jeg helst vil til livs, er alt for meget spildtid i sofaen. Jeg er også selv begyndt at lave mine morgenvaner om og er rigtig glad for det. Man skal liiiiige tage sig sammen. Held og lykke med dine nye vaner ❤️

 • Jane

  Jeg kender desværre godt den neglelak med den bitre smag, det hjalp slet ikke. Men jeg tror på, at det lykkes denne gang. En anden ting, der kan hjælpe vaneændringer, er når man siger det til andre, og det må man sige, at jeg har gjort her. Så er det for pinligt ikke at gennemføre 🙂 Også held og lykke til dig med at få nogle bedre vaner på plads 🙂

 • Therese

  Åhhh, sukker. Det er min afhængighed som jeg har virkelig svært ved at knække. Dagligt siger jeg “NU skal det være”, men jeg falder i. Det er jo narko for hylan.

  • Jane

   Det er nemlig narko – og også noget som jeg kæmper med – sukkermisbruget skal også angribes. Men jeg tror faktisk, at sociale medier skal være mit næste afvænningsprojekt 🙂 God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.