4 In DIY

NORA – strikkeopskrift på en kortærmet cardigan med flet og skæv lukning

foto (52)

NORA – en kortærmet cardigan med flet og skæv lukning, str. 12 mdr.

Rundpind 4,5, brug dobbelt garn fx højlandsuld fra Garnudsalg eller Holst. Jeg har brugt to forskellige farver, som giver et fint spil i den færdige strik, men man kan også sagtens bruge to tråde af samme farve.

Slå 65 masker op og strik én pind ret. På næste pind fordeler du maskemarkører efter 15 masker (det er den ene front), strikker 10 masker (ærme), sætter en maskemarkør, strikker 20 masker (bagsiden), sætter en maskemarkør, strikker 10 masker (ærmer), sætter en maskemarkør og strikker 10 masker (den anden front).

Herefter strikker du frem og tilbage. På retpinde udvider du til raglan før og efter maskemarkøren og på vrangsiden skal du blot strikke ret hele vejen.

De første fire masker på hver pind strikkes ret for at skabe en kant.

På hver 14. pind, dvs. hver 7. ret-rille strikker du et knappehul.

På de to fronter skal du strikke glatstrik på de 6 masker, der ligger efter de 4 kantmasker. Det gør du ved at strikke ret på retpinde og vrang på vrangpinde. På hver 8. pind skal der strikkes flet, hvilket gøres ved at sætte de tre første masker af glatstrikken på ventepind (jeg brugte en ekstra rundpind) og strikke maske 4-6 af glatmaskerne og så bagefter strikke maske 1-3. Det lyder svært, men er meget nemt. Se eventuelt www.garnstudio.com for instruktionsvideo.

Når der er 34 masker på hvert ærme stopper du raglanudtagningen og sætter ærmemaskerne på en ventepind eller ventetråd. På næste runde samles fronterne og bagsiden og der slås 4 masker op under ærmet. Nu skal der bare strikkes frem og tilbage i retstrik indtil ønskede længde er nået. Jeg strikkede til arbejdet målte 24 cm under ærmet. Du kan lave knaphuller hele vejen ned, eller blot vælge at lave 2-3 stykker i toppen.

Når kroppen er færdig strikkes ærmerne. De strikkes frem og tilbage og der skal slås 2 ekstra masker op i hver side, så der er 38 masker. Jeg har valgt korte ærmer, men du kan jo også bare vælge strikke dem længere 🙂 Så ville jeg nok tage 2-3 masker ind i hver siden undervejs, så de ikke bliver så brede ved håndleddet.

Til sidst er der bare at sy cardiganen sammen under ærmerne og sy knapperne på.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Johanne
  17. august 2014 at 13:28

  Hejsa 🙂
  Jeg kan nu sige at jeg har læst hele din blog, og ikke kedet mig, så derfor vil jeg glæde mig til at følge med i fremtiden. Jeg er vild med blandingen af simple HOW to (elsker også selv redesign) og mere reflekterende indlæg.
  Johanne / http://www.bedremode.nu

 • Reply
  janeischanginghabits
  17. august 2014 at 17:56

  Kære Johanne
  Tusind tak for dine søde ord, og dejligt at du vil læse med i mine skriblerier. Jeg er også vild med dit projekt og at du skaber mere fokus på bæredygtig mode og de konsekvenser den traditionelle modeindustri har på miljøet.

 • Reply
  Astrid/Die HausFrau
  19. august 2014 at 19:27

  Bare sådan cirkus… Hvad er løbelængden på garnet, når du lægger det sammen? Jeg tænker, om jeg skulle kaste mig ud i din trøje, nemlig… Men jeg skal jo lige se, om jeg har garn på lager. 🙂

  • Reply
   janeischanginghabits
   19. august 2014 at 19:36

   Når garnet lægges dobbelt må det så være 275m på 100 gram. Skriv evt din ide til garn, og så kan jeg give et bud om det holder. Og fedt projekt med #strikkebio, det holder max!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.