Frugal Friday

Frugal friday

Frugal friday-indlægene er min ugentlig opremsning af de små og store valg, som vi har foretaget i løbet af ugen og som, på en eller anden måde, har sparet på ressourcerne. Enten de fælles ressourcer i form af vores miljømæssige aftryk, eller ressourcer i form af tid, penge og tankevirksomhed i vores egen lille familie.

I denne uge har vi:

  • Lagt madplan, og næsten fulgt den. Eneste afvigelse var, at kæresten havde mad med hjem fra arbejde i løbet af ugen, så retterne til torsdag og fredag blev skiftet ud med gratis reste-mad og de planlagte retter rykkes et par dage 🙂 Jeg rykker gerne lidt rundt på madplanen, når tilbuddet om at redde mad fra skraldespanden (og undgå at lave mad) byder sig.
  • Afmeldt kanaler på tv’et. Vi har ikke haft kanaler i flere måneder, men har ikke haft anledning til at brokke os fordi vi aldrig ser tv. Så nu sikrede vi os, at vi heller ikke betaler for dem.
  • Nydt godt af, at begge drenge kan passe deres vinterjakker fra sidste år. Og at den skøre strikkemor strikkede dobbelt op på huer til dem sidste år, i forventningen om at nogle ville blive væk i løbet af vinteren, men var har det stadig allesammen. Så vinteren kan bare komme an.
  • Købt gave til weekendens fødselsdag ved at følge ønskelisten og købte nyt uden skrubler. Vi har ingen ambitioner om at stoppe genbrug- eller hjemmestrik ned i halsen på nogen, som ikke har samme værdisæt omkring det som os. Det tror jeg ikke, at man kommer så langt med 😉
  • Cyklet til skole, arbejde og sport. Vi har bevidst valgt at bosætte os i et lokalsamfund, hvor alt er i cykelafstand. Eneste undtagelsen er kærestens arbejde, der ligger 15 km væk, hvilket betyder at han tager bilen en sjælden gang, hvor vejret er helt tosset, men ellers cykler han også 🙂 Vi ville nødigt undvære vores (enkelte) bil, men det er en rar tanke, at hvis økonomien bliver stram for os, så kan vi undvære bilen i en længere periode. Tanken om, at det er muligt at leve det gode liv for ganske liv skaber tryghed og ro hos mig. Det giver en følelse af frihed at have afkoblet min ide om det gode liv fra behovet for at tjene mange penge. Et emne jeg har skrevet mere om her.

Hvordan har din uge været? Hav en dejlig weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.