Købestop

Om købestop i november …

Som sidste år, så holder jeg igen købestop her i november, som en form for forbrugs-opbremsning før december sætter igang. Et hurtigt tjek af min netbank viser, at eneste forbrug på min konto denne måned har været to gange ud og spise med veninder, og imorgen kommer der en tredje gang på listen. Det er faktisk lidt atypisk med så mange ture ud og spise, men jeg er taknemmelig for hver enkelt.

Under sidste novembers købestop opdagede jeg, at genbrugsbutikkerne var mit svage punkt, og den viden har jeg bragt med mig videre, så jeg nu kun ganske sjældent, og meget målrettet, bevæger mig på genbrugsjagt. Og det har mindsket tilgangen af “nye” ting til vores hjem gevaldigt, da jeg altid kunne finde “et-eller-andet”.

Jeg tror ikke, at jeg får samme åbenbaring denne gang. Efter mange år med fokus på kun at købe ganske lidt, og fjerne alle tanker om, at penge kan købe livsglæde, status eller overskud, så køber jeg virkelig bare det, som jeg har brug for, når jeg har brug for det. Det er ikke fancy selvrealisering, blot en stille erkendelse af, at alt det gode i mit liv, mine drenge, mit parforhold, min familie, venner og meningen med det hele – ikke koster penge.

Årsagen til, at jeg taler så varmt for købestoppet, eller købepausen, som redskab er, at det giver dig en chance for at se, hvilke penge du bruger af ren vane, og hvilke der skaber reel glæde. Trække en streg i sandet og besluttet dig for, hvordan du vil bruge dine penge fremover. Og så kan du bruge din energi på andre (vigtigere) ting. For mig giver det glæde at mødes med en flok piger, som jeg har kendt i over 30 (!) år, og det vil være alle pengene værd 🙂 Købestop eller ej 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.