3 In Hverdagsmad

Madplan uge 47 a la væltet fryser …

Næste uges madplan bærer præg af, at vi mangler at få tømt ud i fryseren og køleskabet efter nogle uger, hvor jeg har nedprioriteret at være en god husmor og været alt muligt andet i stedet for 🙂 Med madplanen vil jeg gerne vise, hvordan vi rent faktisk spiser og hvordan vi (mere eller mindre) lykkes med at få god mad på bordet hver dag, uden at spilde tid, penge eller mad.

Søndag: Luksus-biksemad

En rest oksekød fra fryseren, et stort gult løg, kartofler, gulerødder, persillerod i tern + en rest kartofler fra weekenden ryger på panden i variende længde tid. Med spejlæg og syltede agurker.

Vi bager boller til madpakker og tilbehør til ugens løb.

Mandag: Hønsekødssuppe og kød- og melboller

Drengene og jeg skal spise alene, så vi bruger anledningen til at spise suppe med kød- og melboller, som kæresten ikke bryder sig om. Suppen er købt og vi har allerede en halv kød- og melboller i fryseren fra sidst vi var alene hjemme 🙂

Tirsdag: Indisk

Yndlings indisk ret, hvor sovsen er en basis, som jeg fylder op med de grøntsager, der måtte være til overs fra mandag + frosne ærter. Med ris/revet blomkål, som tilbehør.

Onsdag: Rugbrød

Onsdag er fodbolddag, og det betyder rugbrød + rester til aftensmad. Vi koger kartofler, køber rejer eller modne avokadoer, så vi gør lidt mere ud af madderne. Ofte kan en lille rest salat eller råkost fra ugens løb blive til en mini-ret. Det føles luksus, hvis den serveres i en lille skål ved siden af af.

Torsdag: Ristaffel

Kylling i karry med kokosmælk, gulerødder i tern og kiksærter. Serveres med ris + kokosmel, æbler i tern, majs, peanuts, rosiner og hvad vi ellers har på lager. Jeg laver dobbelt portion fordi ….

Fredag: Rester fra ristaffel og nudler

Rester fra torsdag serveret med nudler og ekstra grønt. Jeg er kæmpe fan af at lave dobbelte portioner. Det tager ikke længere tid, og så kan det enten ryge i fryseren til en travl dag eller gøre næste dag meget nemmere. Vi spiser gerne helt det samme to dage i træk, men det er også nemt at lave dag nummer to anderledes uden det store ekstra arbejde. Luksus.

Lørdag

På tur.

-0-

Laver du madplaner? Hvad skal I have næste uge?

Hav en dejlig aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Sidsel
    17. november 2019 at 17:41

    God idé med madplaninspiration 😊
    Vi kører fra lørdag til fredag og er også i gang med projekt tøm (kumme-) fryser. Vores madplan ser således ud:

    Lørdag: Bacontærte til børn og mand og kartoffel/gedeosttærte til flexitaren her samt grønkålssalat til alle
    Søndag: Langtidsstegt culotte fra fryseren med flødekartofler og grønkålssalat fra lørdag
    Mandag: Tærte (vi lavede nemlig i alt tre tærter lørdag) samt grønkålssalat
    Tirsdag: Biksemad af culotten samt nogle kogte kartofler, vi klargjorde samtidig med flødekartoflerne samt grønkålssalat
    Onsdag: Rugbrødsdag med fiskefrikadeller fra fryseren
    Torsdag: Aspargessuppe med boller – det hele fra fryseren
    Fredag: Tøm køleskabet-pizza på tortillapandekager fra fryseren

    Madpakkerne til de voksne bliver tærte og rugbrød sidst på ugen.

    Vi har altid skrællede gulerødder i køleskabet til gnavegrønt.

    Vores grøntsager køber vi stort set udelukkende fra en lokal gårdbutik her i byen og frugt får vi om fredagen, når min mand tager resterne fra frugtordningen på sit arbejde med hjem. I denne uge var der mange bananer, så jeg regner med at lave en stor portion bananmüslibarer i morgen til børnenes madpakker og fryse resten til enten nicecream eller som erstatning for sukker i vores langtidshævede boller, som vi altid får til morgenmad om søndagen.

    Vi køber ind én gang om ugen og i denne uge blev det lige under 600 kr.

    Tusind tak for en særdeles inspirerende blog og facebookgruppe.

    Bedste hilsner,
    Sidsel

  • Reply
    Mk
    17. november 2019 at 21:59

    Dejligt så fik jeg lige lavet madplan
    Mandag : oksekødssuppe
    Tirsdag : fiskefilet m. Kartofler og stegt spidskål
    Onsdag: kold mad
    Torsdag: paellla
    Fredag: Langtidsstegt Nakkefilet m. Div. grønsager.

    Lørdag og søndag skriver vi aldrig madplan, da vi finder last minuts i vores lokale.

    Vi har minimeret vores madaffald. Vi laver ekstra meget til aften, så vi kan få det sidste med til frokost dagen efter.

  • Reply
    Katrine
    18. november 2019 at 9:02

    Vi laver ofte madplaner, men ikke altid. Får nogle uger også måltidskasser til 3 af ugens dage. I denne uge har vi faktisk lavet madplan, som ser sådan ud:
    Søndag: klar suppe kogt på suppehøne med grønt samt kød og melboller
    Mandag: wok med hønsekød (kogt søndag) og grøntsager med nudler
    Tirsdag: supperester fra søndag plus pandekager (et levn fra min mors familie hvor man fik pandekager på andendagen for suppe – det gør det lidt mere spiseligt for børnene, der ikke er vilde med klar suppe;))
    Onsdag: Risengrød
    Torsdag: pasta med rejer i tomatsovs

    Og så skal vi i sommerhus med en stor flok venner i weekenden, så det er madmæssigt en kort uge.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.