Minimalisme

Om rod og udskudte beslutninger ….

Den største fordel ved minimalisme, for mig, er ikke at det er blevet nemmere at finde mine nøgler, eller rydde hurtigt op, så jeg sparer tid i hverdagen. Selvom det også er gode “bivirkninger”. Den største fordel ved minimalisme er, at det har gjort det nemmere for mig at være ærligt til stede i verden. Ved at fjerne de overflødige ting, blev det nemmere at mærke hvem jeg er, og hvad der er vigtigt for mig. Modsat blev det nemmere at mærke helt tydeligt, hvad der ikke er for mig. Det er netop denne til- og fravalgsmuskel, som gjorde det nemt at fravalgte jagten efter en fancy karriere, et stort (renoveringsmodent) hus eller udenlandsrejser, da børnene var små – og at vælge den rolige hverdag til. Og som hver dag guider de små og store valg, som livet nu engang består af.

Jeg lyttede til en podcast forleden, hvor værten talte om “decision debt”, der handler om de beslutninger, som du har udskudt og endnu ikke taget fuldt stilling til. De uafklarede beslutninger dræner energi og holder dig tilbage, hvorimod en beslutninger – uanset resultat – skyder dig videre ud i livet. Dette var en fin beskrivelse af, hvad der sker med din energi når du endelig giver slip på de ting, som du har beholdt for længe. Rod er egentlig bare beslutninger, som du mangler at tage – om at give slip på den gamle hobby – og give plads til en ny, om at acceptere at du aldrig får brugt kjolen, selvom den var dyr eller at du aldrig bliver sådan en, som laver hjemmelavet pasta – og det er også okay.

Tag beslutningen – giv slip eller behov helhjertet – men lad ikke dit hjem blive fyldt af løse ender, der dræner din energi og afholder dig fra at være ærligt til stede i verden.

God lørdag derude 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.