Frugal Friday

Frugal friday

Det en mørk og regnfuld fredag morgen, og dermed tid til ugens indlæg om de små grønne hacks, som har sparet os penge, CO2 og tid i ugens løb.

I denne uge har vi/jeg:

  • Fået ryddet ud i vores bogreol, som en del af Den store fælles efterårsoprydning. Jeg har sat en del bøger og blade til salg, og dem som ikke er solgt indenfor to uger, de ryger til genbrug. Det er min holdning, at det er fint at prøve at få pengene igen på de ting, som vi rydder op, men det skal ikke tage så lang tid, at oprydningen går i stå.
  • Ryddet op i drengenes krea-ting, og konstateret, at vi ikke kommer til at mangle farveblyanter eller perler i meget lang tid 🙂
  • Lappet to par af lillebrors bukser. Det er et lille, hurtigt projekt, og det giver så god mening at fixe det tøj vi allerede har, fremfor at gå ud og købe nyt. Det er nærmest blevet en livsfilosofi – kun at købe ganske lidt og passe på det, som vi har. Jeg har ingen skrubler ved at købe nyt, når det virkelig er nødvendigt fordi jeg ved, at vi har gjort hvad vi kan for at passe på og bruge de ting vi har.
  • Droppet Nemlig (ikke reklame) denne uge, da vi er på tur en del af dagene. Jeg er stadig meget begejstret for at få leveret størstedelen af vores mad. Og jeg har en fornemmelse af, at vi sparer penge og vi sparer helt sikkert tid, men der er ingen grund til at fylde køleskabet med mad, når vi næsten ikke skal være hjemme.
  • Mandag lavede jeg en kæmpe portion kødsovs a la væltet grøntsagskuffe for at få tømt ud i køleskabet. Første aften spiste vi pasta og kødsovs, næste dag røg en stor del af kødsovsen i en lasagne, som vi spiste med gæster om aftenen og der var stadig rester tilbage. Den sidste portion af kødsovsen røg i fryseren til hurtig aftensmad en dag, hvor overskuddet er lavt. Det sparer meget på kødet, når størstedelen af fyldet består af revne grøntsager, men smagen er stadig den samme, og når vi samtidig får tømt ud i de lidt triste grøntsager i køleskabet, så er det rent win-win-win.
  • I aften står menuen på rester fra kærestens arbejde, suppleret med de sidste grøntsager, der blev tilovers fra forrige uges færdige “madkasser”. Eneste “ulempe” ved at få maden leveret er, at der virkelig er rigelig mad, så det kræver lidt opmærksomhed ikke at lade noget gå til spilde. Det kan ressourcenøden nemlig ikke lide 🙂
  • Jeg har en enkelt fridag med drengene idag og jeg har lovet dem, at vi tager en tur i trampolin-land. Jeg vil gerne vise, at det ikke behøves at koste penge at have det sjovt sammen, derfor er et besøg i trampolin-land på ingen måde en hverdagsting for dem, så de glæder sig – og det gør jeg også 🙂

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.