0 In Den store fælles efterårsoprydning

Fælles efterårsoprydning – uge 1

Indlægget indeholder affiliate links. Det betyder, at jeg får en procentdel af salget, hvis du kan bruge anbefalingen og følger linket.

Godmorgen derude, og velkommen til den første store fælles efterårsoprydning nogensinde 🙂 Selvom sensommeren stadig har sit tag i landet, så er det årets første efterårsdag og for mig betyder det nye begyndelser. Da jeg studerede var starten af efterårssemesteret altid en magisk tid, hvor alle kom tilbage efter sommerferien og et nyt studieår startede.

Jeg har før skrevet om, hvordan efteråret for mig er den bedste tid at få ryddet godt ud i mine ting, og denne gang vil jeg gerne dele oplevelsen med jer. Særligt fordi min bog, netop om minimalisme og oprydning udkom i august, lige i tide til at give hjemmet den helt store tur.

Om fællesoprydningen

Jeg går naturligvis mere i detaljer med selve oprydningen i min bog, men her på bloggen giver jeg korte instruktioner, som burde kunne få dig godt i gang. Hver søndag giver jeg en opdatering af min egen proces, og sender dig igang med næste område af huset.

Hvis du har spørgsmål eller går i stå undervejs, så spørg bare løs her på bloggen, eller i verdens bedste facebook-gruppe,så prøver jeg at hjælpe dig videre.

Køkkenet

Jeg anbefaler, at du starter oprydningen i køkkenet, da køkkenet er et sted, hvor de fleste af os befinder os flere gange om dagen. Så hvis dette rum spiller, så smitter det positivt af på vores hverdag, og modsat. Og det er også (for de fleste) et rum med færre sentimentale genstande, så det er følelsesmæssigt nemmere at komme i gang og skabe godt momentum her.

Du skal starte med at fjerne de ting, der slet ikke hører til i køkkenet – tøj, papirer osv. Læg dem på plads.

Herefter skal alle køkkenting tages ud af skuffer og skabe, fjern dem, som du ikke bruger i hverdagen. Gem suppegryden, som du bruger en gang om året langt væk, og skil dig af med resten. Jeg anbefaler at få alt ud af skabene på een gang, men hvis det er for overvældende, så tag et skab eller en kategori ad gangen (ex alle glas og kopper), så du ikke risikerer at på overvældet og gå i stå.

Sidste punkt på ugens opgave er at få et overblik over alle madvarer, både i skuffer, skabe og på frost. Giv det væk, som du ikke har en chance for at få brugt, og lav en madplan, der indarbejder de underlige ingredienser, som du har fået købt undervejs. Læg mærke til om der er en rød tråd i det, som du ikke får brugt, køber du for meget, uden en plan eller mister du overblikket. Den viden kan du bruge til at mindske dit madspil fremover.

God fornøjelse, og god søndag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram, via bloglovin eller i verdens bedste facebook-gruppe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.