Frugal Friday

Frugal Friday

Endnu en fredag, og endnu en omgang Frugal Friday, hvor vi hylder de små ting, der sparede os penge og tid i løbet af ugen. I denne uge har vi:

  • Kun købt mælk, yougurt og frisk frugt, og ellers klaret os med rester fra weekenden og fra fryseren. Menuen i aften står på rugbrød (gratis) med varm leverpostej (datovarer) med bacon (fra fryseren), så stort set gratis måltid. Imorgen, lørdag får drengene lov til at bestemme, så der skal vi nok have burger eller pizza (hjemmelavede), og søndag kommer familie til fødselsdag, hvor vi holder anti-madspildsfanen højt.
  • Fundet symaskinen frem til lidt småreparationer af drengenes tøj. De er søde til at komme med tøjet før hullet fylder mere end stoffet, så tøjet kan ofte reddes. De helt smadrede bukser gemmer jeg til sommer, hvor jeg laver dem om til shorts.
  • Omdannet den ekstra strikketid i påsken til to små bluser og en lille nederdel, som kommer til salg senere. Alle tre ting er strikket i rester fra lageret, og nederdelen bliver til en ny opskrift, som snart kommer her på bloggen.
  • Startet (kun mig) fuldt sukkerstop (igen), og har ikke helt overblik over, hvad det sparer os – men det er et ikke ubetydeligt beløb. Og så er det svært at sætte en pris på, at jeg også bliver et mere afbalanceret menneske, når jeg er på den anden side af detoxen.
  • Begyndt selv at bage grovboller til drengenes madpakke, hvilket både sparer penge og e-numre. Vi bager een gang om ugen, og lægger nogle i fryseren, til at tage op undervejs så de ikke når at blive dårlige. Eneste ulempe er, at de smager så godt, at der nogle gange skal bages en ekstra omgang i ugens løb 🙂

I løbet af ugen har jeg både fået taletid i Femina og talt med søde studerende fra journalisthøjskolen, og begge gange udtalt mig om glæden ved at købe genbrug og hvordan det kan gøre det muligt at leve lidt mere bæredygtigt (og billigere). Det er et emne, som jeg gerne tale højt og længe om, særligt fordi jo større genbrugsmarkedet bliver, jo større chance er der for, at man kan finde det man skal bruge. Og så vinder vi alle.

Og med alle de penge, der er at spare på at købe genbrug, så bliver det nemmere for de fleste at få råd til bæredygtige alternativer, når der en sjælden gang skal købes nyt.

God weekend derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovinS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.