Minimalisme

Ud af komfortzonen

Igår bevægede jeg mig helt ud af min komfortzone, da jeg holdt mit første foredrag på Albertslund bibliotek. Og sådan her ser jeg åbenbart ud, når jeg prøver at overtale 50 mennesker til at rydde op i deres rod 🙂

Som stolt introvert, så ligger det ikke lige for, at jeg skal stille mig op foran en flok (mere end tre) mennesker og bede dem alle om at kigge på mig 🙂 Men det gik godt, og til min overraskelse så nød jeg faktisk at få lov til at fortælle om mit bud på, hvordan man kan leve et godt og bæredygtig liv, med færre ting (og for færre penge).

Bagefter kommer jeg i tanke om tusind ting, som jeg også gerne vil have sagt, og jeg har virkelig lyst til at stille mig op på sæbekassen igen, hvis jeg får muligheden. Foredraget var et forsøg på at bevæge mig mere ud i den analoge verden, som var en del af mit nytårsforsæt fra 2018 – men bedre sent end aldrig. Og det var virkelig fedt at prøve. Jeg tror på, at der ligger særlige muligheder for at vokse og blive klogere, når man (jeg) tør bevæge sig udenfor de kendte rammer.

Jeg har også kastet mig ud i en anden udfordring, nemlig at skrive en bog. Faktisk har jeg planer om tre bøger, så strikkepindene får nok en mindre pause 🙂 Jeg går dog lidt og bøvler med, at jeg ikke har et begreb for den måde vi har indrettet vores liv på, både når det gælder indretning, penge, prioriteter og hverdagslivet.

Jeg er egentlig ikke en del af FIRE-bevægelsen, selvom jeg arbejder imod økonomisk uafhængighed, jeg holder ikke helt købestop, da jeg jo køber noget indimellem, jeg lever ikke fuldt ud et zerowaste-liv, jeg hader bare engangsprodukter og jeg abonnerer på min egen version af minimalisme.

Egentlig så er jeg bare ressource-nørd, jeg hader spild, både spild af tid, af mad, tøj og penge, af menneskelige ressourcer og af liv. Men det har jeg ikke et ord for, og så kan det godt være svært at få helt hånd om på skrift. Men jeg bliver ved med at prøve, og iøvrigt så det jo bare den måde vi lever det gode liv for os, og så behøver det måske ikke hedde noget 🙂

God aften derude.

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.