Et bæredygtigt liv

Om dårlige dage …

Søndag var en dårlig dag. Jeg vågnede med hovedpine, var kuldskær og dybt PMS-ramt. Det er opskriften på en dag, som jeg bare har lyst til at slette fra kalenderen og tilbringe under dynen. Hvilket med børn i huset, dog sjældent er en mulighed. Men heldigvis har jeg med alderen fundet redskaberne til at få mig selv, og min familie helskindet igennem disse dage.

Opskriften lyder sådan her:

  1. Det er okay. Det er ikke alle dage, der går over i historien, som produktive og overskudsagtige. Disse dage er jeg bare til, gør det der skal gøres og springer over alle de gærde, som jeg kan finde.
  2. Jeg skal ikke tage store beslutninger. Min sjæl er ude af balance disse dage, og en beslutning af større betydning, vil være taget med et skævt kompas. Det kommer der sjældent noget holdbart eller godt ud af.
  3. Det er ikke de andres skyld. Det er ikke min kæreste, drengenes eller andre menneskers skyld, når jeg rammer en minus-dag og jeg skal gøre mit bedste for ikke at lade det gå ud over andre.
  4. Tæl til ti. Se punkt 3.
  5. Gør noget rart. Min bedste løsning for at komme godt igennem dagen er at gøre noget rart for mig selv. Det kan være en stille gåtur i solen, lave en overskuelig liste over dagens punkter, sige nej tak til uoverskuelige aftaler og generelt tillade, at tingene går i laveste gear.
  6. Imorgen er en bedre dag. Jeg er så umådelig heldig, at jeg kun har prøvet, at en dårlig dag er efterfulgt af en bedre dag. Det er jeg dybt taknemmelig for.

Jeg håber, at imorgen bliver en god dag for dig.

Godnat, og sov godt 🙂

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

2 kommentarer

  • Kirstine

    Håber i dag ser lysere ud 🙂 Det er nogle gode principper du har – især nummer 3! Jeg tænker på de der sorte pms-dage som et kighul til et andet perspektiv. Som notorisk pleaser og mellemmand “Det ledelsen mener, er…”, “Det dekriminelle reagerer imod, er…” – så er det sundt at have adgang til sin egen vrede en gang imellem. Hvis det giver mening!

    • Jane

      Du har helt ret, og jeg prøver virkelig at se lidt nærmere på de “utilfredshedstanker”, der viser sit ansigt den dag. Måske er der noget, som jeg reelt gerne ville ændre, og ikke har haft modet til. Det er nemlig en slags kattelem ind til de mørkere lag af sindet, og der kan være ting derinde, som har godt af at se dagens lys. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.