1 In Økonomi

FIRE (Financial Independence Retire Early) går mainstream …

Det er ikke nyt for gamle læsere, at jeg er kæmpefan af Mr. Money Mustache, som skriver bloggen af samme navn. Han er en canadisk fyr, nu bosiddende i USA, som taler direkte til min forkærlighed til kun at bruge penge lige der, hvor giver glæde for netop dig og dine. Hans skriverier er både sjove, filosofiske og lette at forstå, så jeg kan klart anbefale at kaste et blik på hans blog (som dog er på engelsk).

På det seneste har FIRE-bevægelsen påkaldt sig opmærksomhed i flere danske … lad os bare kalde det … mainstream-medier a la Godaften Danmark og BT, og så har vi vist også fået den mere almindelige danske i tale 🙂 Hvis konceptet FIRE er nyt for dig, så står det for Financial Independence Retire Early, og går kort sat ud på, at man lever på en sten, investerer resten, bliver økonomisk uafhængig og dermed selv kan bestemme, hvornår man vil stoppe med at arbejde.

Lidt som med minimalisme, så er der ikke rigtigt nogle regler for konceptet, så du kan danne din egen ide om, hvad FIRE betyder for netop dig. Jeg går målrettet efter at blive økonomisk uafhængig, ikke for at stoppe med at arbejde, men for at kunne gå markant ned i tid, så jeg får mulighed for at dyrke investering og iværksætteri mere intenst, end jeg har mulighed for nu.

Og mest af alt, så finder jeg bare stor glæde i at passe på ressourcer. Både når det gælder at droppe hovedløst forbrug, bekæmpe madspild, og at få mest muligt for pengene, også på den lange bane – ved at investere fremfor at forbruge.

Jeg er spændt på, hvad reaktionen fra den mere moderate del af befolkningen bliver på FIRE-bevægelsen, og jeg tror på, at hvis vi kan få mange med på at droppe det ligegyldige forbrug, så kan vi snige lidt klimakamp ind ad bagdøren samtidig 🙂

God aften derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Louise
  20. oktober 2018 at 13:21

  Jeg er lige begyndt at investere og interessere mig for investering generelt. Derfor læser og undersøger jeg så meget – det er blevet en slags hobby kan man vel godt kalde det. Tak for dine indlæg – jeg får stor værdi ud af at læse dem.
  Jeg er også Minimalist og har været det i et par år – vi har kun de materialistiske ting i vores liv som vi finder værdi i. Jeg er dog ikke helt i mål på alle andre dele af minimalismen, men stille og roligt kommer det nok. Jeg elsker den fred og ro som det giver.

  Jeg har altid drømt om ikke at arbejde.. om det kan lykkes ved jeg dog ikke, men hvis bare jeg kan nøjes med at skulle arbejde få timer hjemmefra vil jeg være lykkelig.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.