Frugal Friday

Frugal Friday

På sådan en solskinsfyldt fredag, hvor sommervejret og tørken har godt fat i Danmark, så føles det ekstra vigtigt at tale om ressourcer og hvordan vi passer på dem. For mig, så er Frugal Friday min måde at dokumentere de små tiltag i vores hverdag, som sparer os for penge, tid og miljømæssige aftryk på verden. Jeg tror, at de fleste er ved at forstå, at det dejlige sommervejr, er den mere behagelige del af det faktum, at klimaforandringerne begynder at få fat i kloden, og vejret – og dermed vores hverdag – bliver mindre og mindre forudsigelig.

Jeg er færdig med at være klimadeprimeret, og mine tanker om klimaforandringerne er mere røget i baghovedet, som et bagtæppe og en begrundelse for, hvordan vi vælger at leve vores liv. Med erkendelsen af, at vi har store forandringer forude, så har jeg fået større fokus på, hvor ufattelig heldig jeg er at leve i en hverdag, hvor jeg ikke skal bekymre mig for om mine drenge får mad og vand nok. Og mine hippiehacks og nøjsomhed er blot et udtryk for, hvordan jeg gerne vil være tilstede i verden, og ikke adfærd frembragt af nogen form for nød. Vi har det godt, og jeg er dybt taknemmelig.

Samtidig så har særligt det sidste år bragt utallige grønne tiltag fra virksomheder, offentlige myndigheder og privatpersoner frem i verden, hvilket er fantastisk opmuntrende at følge. Hvis vi så også fik politikkerne til at turde komme med nogle konkrete løsninger, så ville jeg nærmest blive helt optimistisk 🙂

I vores hjem har vi denne uge:

  • Spist rester fra weekendens fødselsdag og sikret, at intet mad gik til spilde.
  • Spist grønt fra haven og sparet co2 til transport af maden og plastik til indpakning (plus det smager meget bedre).
  • Cyklet/løbet på løbehjul alle mand fire ud af fem dage, fremfor at tage bilen.
  • Taget korte bade.
  • Komposteret, sorteret skrald og ikke smidt mad ud.
  • Brugt solen fremfor tørretumbleren til at tørre tøj.
  • Været kritisk, og kun lagt det tøj til vask, som rent faktisk var beskidt.
  • Suppleret sommergarderoben i genbrugsbutikken.
  • Spist rester til min frokost på min hjemmearbejdsdag (se billedet – det var et meget lille offer).
  • Haft bilen til service – det kan svare sig at passe godt på sine ting – så holder de længere).
  • Talt med familie og venner om, hvordan man kan leve mere bæredygtigt – vi bliver alle klogere når vi taler sammen.
  • Spredt det grønne budskab i verdens bedste facebook-gruppe, som stadig overrasker mig med de sødeste medlemmer og den bedste stemning på hele facebook. Mindst 🙂

Facebook-gruppen og bloggen her, er mit lille input til, hvordan vi kan leve et mere simpelt og grønnere liv. Og nu får jeg er talerør mere med mit nye online forløb Kickstart Din Oprydning, som kører det første test-forløb her til juli. Jeg tror nemlig på, at med mindre rod i hjemmet og hovedet, så er det nemmere at tage en bevidst beslutning om, hvordan vi vil leve vores liv. Plads til at leve mere “med vilje” og mindre “som vi plejer”. Med mindre fyld i hverdagen, så tror jeg også, at vi nemmere kan tilpasse os de forandringer, der er på vej, både klimamæssigt og i livet generelt.

God fredag derude.

-0-

Husk, at du kan følge mig på instagram eller bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.