Frugal Friday

Frugal Friday

Det er længe siden mit sidste Frugal Friday indlæg, hvilket blot betyder, at jeg har haft travlt ude i den virkelige verden, og ikke at jeg har droppet hverken købestop eller nøjsom livstil (hvilket I nok godt kunne regne ud :)). Blot for at opsummere, så har denne uge budt på:

 • Jeg har længe ledt efter et gammelt scrabblespil til at bruge brikkerne til stave-leg til min store dreng, som startede i skole i sommers. Jeg fandt et helt ubrugt børnescrabblespil på den lokale køb-salg-bytteside, og har gemt spillet til drengene bliver lidt større. Bogstaverne ligger nu fremme hele tiden, i en æske, som jeg allerede havde liggende. Så det var en meget billig og hyggelig vej til mange timers bogstavssnak 🙂
 • Igår købte jeg en rømertopf i den lokale genbrug. Jeg har længe gerne ville prøve sådan een til at langtidsstege mad, eller bage brød, og fandt den endelig, tilsyneladende helt ubrugt, og til 30 kroner fremfor 400.
 • Dagens menu stod på suppe a la væltet grøntsagsskuffe, og “tomatsuppen” gemte både på løg, porrer, gulerødder, og en rest tomater og basilikum fra dagens frokostbord. Jeg fik tømt ud i det grønne før påsken, og listede en masse vitaminer i drengene samtidig 🙂
 • Ferien har bragt overskud til at få genoplivet rutinen med at bage rugbrød, hvilket har ligget stille på grund af travlhed i de sidste par måneder. Jeg bruger denne  opskrift: http://projecthandmade.dk/2016/10/20/opskrift-paa-rugbroed/
 • Jeg afleverede tøj, som drengene er vokset ud af, hos en venindes lille dreng, og fik to par bukser størrelse lillebror retur, netop som han skal op i næste størrelse. Vi er meget nede med cirkulær økonomi herude på landet 🙂
 • Jeg har fået min vvs-storebror til at lave højbede til mig – til en brøkdel af normalprisen – og forhåbelig kan vi spare lidt på udgifterne til grøntsager til sommer.
 • Jeg er ved at planlægge anlæggelsen af højbedene, og har været på biblioteket og låne en ordentlig stak bøger til inspiration.
 • Jeg har ikke købt to-go-kaffe, dameblade, tøj eller dimser af nogen art, men til gengæld brugt penge på god rødvin og sushi. Det er den rene luksus for mig 🙂

God weekend og påske derude.

Ps: Jeg har nye strikkeopskrifter til salg, hvis du mangler et påskeprojekt: http://www.ravelry.com/designers/byprojecthandmade-2

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Katrine
  15. april 2017 at 8:39

  Det lyder spændende med højbedene. Håber, du lader os læsere følge med i også det projekt. Vi har tre store højbede og det er alt rigeligt til os, når vi stadig kun er to personer. Til gengæld har jeg netop plantet fire hindbærbuske, jeg fandt sat ned til 10kr i netto (utroligt hvad butikkerne smider ud, hvis man ikke lige holder øje).
  Herhjemme er vi begyndt at bruge appén “To good to Go” rigtig meget, har du brugt den?
  Vh Katrine

  • Besvar
   Jane
   17. april 2017 at 20:18

   Det kan du tro, jeg kan garanteret slet ikke lade være med at dele gode og dårlige erfaringer fra højbeddet 🙂 Jeg lurer også lidt på om jeg kan få plads til lidt frugtbuske i haven – det gad jeg virkelig godt 🙂 Og et hønsehus 🙂 Jeg kender godt “too good to go” – men har ikke haft anledning til at bruge den endnu.

 • Besvar
  Malin
  21. april 2017 at 19:10

  Det var et dejligt gensyn – skønt indlæg! Sikke en god idé det med bogstaverne når børnene skal lære at læse. Det irriterer mig, jeg ikke tænkte på det, den gang! Det med dine nye højbede lyder som et spændende projekt. Jeg har selv to af slagsen, et som jeg plejer at sætte kartofler i, og et som plejer at indeholde grøntsager. Jeg er ‘i fuld sving’ (startede sidste sommer 🙂 ) med at lave et tredje højbede, hvor jeg vil sætte mine bærbusker. Jeg håber, at der kommer en opfølgning, når foråret en gang nærmer sig! Kh Malin

 • Skriv en kommentar