Et bæredygtigt liv

Tomme kalorier

IMG_4122

Som jeg har skrevet om på instagram (https://www.instagram.com/projecthandmade/) har jeg snart overholdt to måneder med sukkerstop. Det sidste afgørende skub hen imod et endeligt sukkerstop, var tre dage med konstant hovedpine, og erkendelsen af, at det måtte være sommerferiens ekstremt accelererede sukkerindtag, som var grunden.

Baggrunden for overhovedet at overveje helt at stoppe med at spise sukker er, at jeg fik konstateret PCO, da jeg var 23 år, og fik beskeden om, at jeg nok skulle indstille mig på, at det ville være rigtig svært for mig at blive gravid. Lidt research på nettet viste, at det (muligvis) ville gøre det nemmere, hvis jeg helt undlod at spise sukker forud for eventuelle forsøg på at få børn. Så jeg har løbende holdt længere pauser fra sukker.

Der har aldrig været noget tvivl for mig om, at sukker ikke hører til i min kost. Det får mig til at tage på, få oppustet mave, dårligt humør, dårlig hud osv. Men det har været svært konstant at sige nej tak til kage, is og slik, da det tit er en del af det sociale samvær. Men med alderen er det (også på mange andre punkter ) blevet nemmere for mig at skille mig ud fra flokken. Det betyder mindre for mig, hvad folk tænker, og mere hvordan jeg har det i min egen krop. Så jeg tror, at det er realistisk, at sukkerstoppet kan holde denne gang.  Jeg har meldt klart ud overfor kolleger, familie og venner, at jeg ikke spiser sukker, og at det ikke er synd for mig fordi jeg spiser så meget andet lækkert i stedet for.

De sidste par dage har jeg tænkt over, at man faktisk godt kan sammenligne mit sukkerstop, med mit købestop. Jeg siger også nej til et hurtigt shoppekick, og vender mig istedet mod en mere bæredygtig garderobe, som gør mig glad. Jeg fravælger de tomme kalorier, og vælger god kvalitet og glæde til. Både sukkerstop og købestop strider lidt mod den “normale” måde at gøre tingene på, men jeg følger en vej, der giver mening for mig. Samtidig er det for mig nemmere bare helt at sige nej, både til shopping og sukker, fremfor konstant at skulle diskutere grænserne med mig selv.

Har du nogen erfaring med købestop eller sukkerstop – eller følger du mere “alt-med-måde”-metoden?

God aften derude.

 

2 kommentarer

  • Liv

    Jeg synes faktisk at det her er et meget spændende indlæg. For det er virkelig svært at stoppe med at indtage sukker. Man skulle ikke tro at det i vor tid kunne være så svært. Der er jo et væld af slankekure og diæter, så at noget så simpelt som et sukkerstop kan være så udfordrende socialt – det er utroligt.
    Held og lykke med det 🙂

    • Jane

      Tak! Jeg pakker netop ikke mit sukkerstop ind i “slankekurs-pakken”, da det for mig íkke handler om kalorier og vægttab, men om hvordan min krop føles indeni. Og jeg er kæmpe modstander mod slankekure som koncept, da det kan frembringe et usundt kropbillede, med mindre man selvfølgelig er svært overvægtig og en slankekur er en vej mod et sundere liv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.